A Magyar Szerzői Jogi Fórum, a MIE szerzői jogi szakosztályával együttműködésben 2014. december 17. napján, 15:00 órától a szerzői jog aktuális kérdéseiről szakmai ankétot tart, melyre ezúton tisztelettel meghívjuk. Az ankétra az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület Artisjus-termében kerül sor (1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.).

Az ankéton elhangzó előadások:

Előtérben a háttér
Az idei előadások az Szjt. és a Ptk., illetve a Btk. kapcsolatát vizsgálják, különös tekintettel az Szjt. alkalmazása során gyakran használt polgári jogi (szerződés, felelősség, előreláthatóság, kár, kártérítés) és büntetőjogi fogalmak tartalmi változására:
dr. Jójárt Eszter - Polgári jogi fogalmak a szerzői jogi törvényben I. rész
dr. Csöndes Mónika - Polgári jogi fogalmak a szerzői jogi törvényben II. rész
dr. Lendvai Zsófia - A vagyoni hátrány megállapítása; aktuális kérdések a szerzői jog büntetőjogi jogérvényesítésében

Ugyancsak az ankéton kerül sor a Magyar Szerzői Jogi Fórum által adományozott, a legjobb szerzői jogi tárgyú szakdolgozatokat/diplomamunkákat elismerő Apáthy István díjak 2014. évi ünnepélyes átadására.

Az ankéton való részvétel ingyenes, de kérjük, részvételi szándékát az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen jelezze. A rendezvény nyilvános, de a terem befogadóképességének határai miatt előnyben részesülnek az MSZJF és a MIE tagjai.

Az ankét meghívója letölthető ide kattintva.

Ön itt van: Home Egyesületi hírek Szakmai ankét