A Magyar Szerzői Jog Fórum Egyesület 2013-ban tizenkettedik alkalommal írt ki pályázatot az Apáthy István-díjra. A kiírásra a hat pályamunka érkezett, amelyet hattagú bíráló bizottság értékelt.

A bíráló bizottság döntése alapján a 2014. évi Apáthy István-díjra kiírt pályázat első helyezését Tímár Adrienn nyerte el, dolgozatának címe: Filmvászonhősök a szellemi tulajdon labirintusában: A filmipar 21. századi jogi kihívásai a character merchandising területén.

A pályázaton második helyezésben részesült Gyémánt András, "Az online zeneipar terjeszkedőben – Szerzői jogi kilátások az internet korában" című dolgozatával.

A bíráló bizottság harmadik helyben részesítette Takács Nóra Emesét, "Zeneművek és filmek felhasználása digitális környezetben" című dolgozatáért.

A pályázati kiírás szerint Dr. Mezei Péter és Dr. Munkácsi Péter különdíjat ajánlott fel annak a pályázónak, aki a szerzői jogot jogtörténeti megközelítésben vagy összehasonlító módszerrel vizsgáló legjobb pályaművet nyújtja be. A különdíjat felajánlók a pályamunkákat megvizsgálva úgy döntöttek, a különdíj nem kerül kiosztásra.

Ön itt van: Home Apáthy-díj Kiírások, eredmények Apáthy-díj 2014 - eredmény