2007-ben hatodik alkalommal írta ki pályázatát a Magyar Szerzői Jogi Fórum Egyesület (MSZJF) az Apáthy István – díj elnyerésére. A pályázatra a 2007. június 30-i benyújtási határidőig az alábbi pályaművek érkeztek be:

• A fájlmegosztás jogi kérdései (Schlemmer Tamás – konzulens: dr. Boytha György c. egyetemi tanár);

• Az internetről történő fájlletöltések szerzői jogi megítélése, különös tekintettel a zenefájlokra (Jenőfi Márk – konzulens: dr. Tattay Levente egyetemi tanár);

• A felhasználási szerződések, különös tekintettel a megfilmesítési szerződésekre (Fülöp Judit – konzulens: dr. Tattay Levente egyetemi tanár);

• Szerzői jogi felhasználási szerződések (Ágh Andrea – konzulens: dr. Tattay Levente egyetemi tanár).

Az MSZJF a 2007. április 4. napján tartott közgyűlésén egyhangúan meghozott 4/2007. számú határozata alapján a 2007. évi Apáthy István-díj bírálóbizottság tagjaivá Sár Csaba, Munkácsi Péter és Szinger András került kijelölésre.

A bírálóbizottság köszönettel fogadta valamennyi pályázó részvételét. A korábbi évekhez hasonlóan örömmel nyugtázta azt a tényt, hogy a hazai jogász alapképzés során nem kis számban jelentkeznek olyan egyetemi hallgatók, akik a kötelező alapkövetelményi szintnél nagyobb figyelmet szentelnek a szerzői jog aktuális kérdései iránt. A benyújtott pályaművek közül mindössze egy felelt meg a pályázat célkitűzésében megkívánt követelményeknek.

A fentiekre tekintettel a 2007. évi Apáthy István-díj elnyerésére a bírálóbizottság I. helyezésben részesíti

„A fájlmegosztás jogi kérdései”

című pályamunkát, amelynek szerzője: Schlemmer Tamás, konzulense: dr. Boytha György c. egyetemi tanár.

A bírálóbizottság a további benyújtott pályaműveket nem kívánja díjazásban részesíteni.

A bírálóbizottság egyben javasolja, hogy a díjnyertes pályamű az „Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Szemle” 2008. évfolyamában publikálásra kerüljön.

Ön itt van: Home Apáthy-díj Kiírások, eredmények Apáthy-díj 2007 eredmények